Nyoma sincs a roma fiatalokra szánt milliárdoknak

Hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és költségvetési csalás gyanúja miatt tesz feljelentést az LMP a roma diákok számára meghirdetett Út a szakmaválasztáshoz című ösztöndíjpályázat kapcsán.

Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője szerint ugyanis a 6 milliárd forint keretösszegű projektből mindössze 102 millió jutott el valóban a hátrányos helyzetű fiatalokhoz, tanáraikhoz pedig 75 millió forint. A pénzből egyebek mellett különböző kommunikációs tevékenységeket, irodafelújítást, informatikai rendszerfejlesztést és hatékonyságvizsgálatokat rendeltek, de 5 milliárd forint felhasználásának nyoma sincs a tavaly lezárult pályázat kiírásai között. 2013 és 2015 között 30 ezer roma diáknak járt volna havi 10 ezer forintos támogatás az Országos Roma Önkormányzat, az NGM, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által lebonyolított programból.

„Elfogadhatatlan, természetesen feljelentést is fogunk tenni, tovább fogjuk vizsgálni, hiszen amiket felsoroltam tételeket, ezek a hatmilliárdból egymilliárdot sem érik el. Nem fogjuk ezt annyiban hagyni, azt gondolom, hogy ha egy rendszerváltás után egyvalakinek börtönbe kell mennie, akkor annak, aki ezekért a programokért felelős, és aki ezeket kitalálta” – közölte Hadházy Ákos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »