Nyolc szélsőségessel végzett az orosz rendőrség Csecsenföldön

Nyolc szélsőséges fegyveressel végzett az orosz rendőrség Csecsenföldön – közölte az Interfax orosz hírügynökség vasárnap.

Az eset a szombat hajnali órákban történt, amikor rendőrök megállították a fegyveresek két járművét egy ellenőrzőpontnál.

Az Interfax a csecsen belügyminisztériumra hivatkozva közölte: a militánsok automata fegyverekből nyitottak tüzet és gránátokat dobtak a rendőrökre.

Egy rendőrségi forrás szerint a banda egy sor támadást tervezett végrehajtani az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön, melyet a Moszkva által támogatott Ramzan Kadirov vezet vaskézzel.

A hatóságok szerint a szélsőségeseket Ali Demilhanov vezeti, aki után az Orosz Föderáció körözést adott ki. Az Interfax szerint a hatóságok még előzőleg hírszerzési értesülésekhez jutottak a militánsokról, így a biztonsági erők 200 tagját telepítették a térségben.

Az összecsapásban 4 rendőr is megsebesült.

A Szovjetunió összeomlását követően Oroszország Csecsenföldön az 1990-es években két háborút is vívott szakadárok és vallási szélsőségesek ellen, ahol még mindig egy alacsony intenzitású felkelés zajlik.

Rovatok: KékfényTelepülés: VilágCímkék: kékfény, krimi, orosz rendőrök, Csecsenföld, fegyveresek, szélsőségesekForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »