Nyolc év börtön a fojtogató anyának

Nyolc év börtön a fojtogató anyának

Nyolc év börtönre ítélték azt a százhalombattai anyát, aki két éve megpróbálta megfojtani kétéves fiát, Kevint és ötéves kislányát, Melanit. A fiatal nő úgynevezett határeseti személyiségzavarban szenved, de betegsége nem korlátozta beszámíthatóságát.

D. Lívia 2014 augusztusában, Százhalombattán próbálta megfojtani saját ötéves lányát és kétéves kisfiát is. A törvényszék emberölés kísérletében és kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek találta.

„Őt a törvényszék halmazati büntetésül 8 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést börtönben kell végrehajtani” – mondta ki Holdampf Gusztáv bíró.

A labilis idegzetű fiatal nő miután azt hitte, hogy végzett gyerekeivel, a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a hatóságokat. A kicsik életben maradtak, a kiérkező rendőrök látták el őket, amíg megérkeztek a mentők.

D. Lívia több mint 10 alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot. A most 30 éves nő bár úgynevezett határeseti személyiségzavarban szenved, betegsége azonban nem korlátozza beszámíthatóságát.

„Nem kívánja a gyermek életét kioltani, azonban sérülést kíván neki okozni, mégpedig azért, hogy a figyelmet felhívja mind magára, mind pedig a szorult helyzetükre” – fogalmazott Mészáros Mária, a vádlott védője.

Az ügyész szerint azonban csak a véletlen szerencsének köszönhető, hogy a gyermekek életben maradtak.

„A bántalmazás következtében D. Melani életveszélyben volt, a fej lágy szöveteinek az agy pangásából adódó vizenyőjéből, koponyaüregi nyomásfokozódásból, agyi oxigénhiányból adódóan a halálos eredmény bekövetkezésének elmaradása a véletlen szerencsének tudható be. D. Kevin esetében légúti pangás, légúti vizenyő és agyi oxigénhiányos állapot alakult ki, ezért életveszélyben volt. A halálos eredmény elmaradása itt is a véletlen szerencsének tudható be” – fejtette ki Bán Judit ügyész.

A nő azt állítja: semmire sem emlékszik a támadásból. Az utolsó szó jogával sem kívánt élni.

Az elsőfokú, nem jogerős ítéletben a bíró D. Lívia szülői jogait is felfüggesztette. A védelem és az ügyészség is fellebbezett. A másodfokú tárgyalás végéig az asszony házi őrizetben maradhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »