Nyolc BL meccsen is izgulhatunk ma

Nyolc mérkőzést rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A többi között pályára lép a címvédő Real Madrid, a Dortmund, vagy éppen a Juventus is.

A Real Madrid haza pályán, a Bernabeu-stadionban fogadja a Legia Varsót. A királyi gárda a klub történelmének 400. BEK, illetve BL-mérkőzését játssza.

„Biztos, hogy a Legia gondot akar nekünk okozni, és a legjobbját fogja nyújtani ellenünk. Ez egy ugyanolyan fontos mérkőzés, mint a többi, ugyanúgy készültünk rá. Győzni akarunk, és győznünk is kell, és nem számít, hogy a Legia vagy más csapat az ellenfél. A győzelemmel a fejünkben kell pályára lépnünk és gólokat kell szereznünk” – mondta Raphael Varane, a Real Madrid játékosa.

A varsói csapatban várhatóan pályára lép a magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja. A játékos a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy ha rágörcsölnek a meccsre, akkor a madridiak úgy kitömik őket, mint karácsonykor a pulykát szokás.

„Minden játékos álma, hogy egyszer a Santiago Bernabue-ban lépjen pályára egy olyan csapat ellen, mint a Real Madrid. Ez egy jutalom a játékosaimnak a kemény munkájuk után. Nagyon boldog vagyok, hogy a Légia a Real ellen lép pályára, legfőképp pedig azért, mert a lengyel bajnok a BL-ben játszhat, és így az ország labdarúgását is reprezentálni tudja a világnak. A játékosok a pályán semmit nem veszíthetnek, viszont rengeteget nyerhetnek” – mondta Jacek Magiera, a Legia Warszawa vezetőedző.

Az F csoport másik mérkőzésén a Borussia Dortmund Lisszabonba látogat, a Sportinghoz. A németek edzője, Thomas Tuchel hét játékosra nem számíthat, köztük André Schürrlére sem.

„A Sporting egy játszó csapat. Technikailag és fizikálisan is nagy jó gárdáról van szó, valamint támadásban és védekezésben egyaránt erősek. Bas Dost személyében remek csatáruk van, aki a rögzített szituációkban is komoly veszélyt jelent. A széleken pedig olyan kreatív játékosaik vannak, mint Brian Ruiz és Gelson Martins. Nagyon tiszteljük őket egy nagyszerű csapat, kevés hibával.” – dicsérte az ellenfelet Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund vezetőedző.

A Bajnokok Ligájában további 6 mérkőzést rendeznek ma. A Porto Belgiumba látogat, a Bruges-höz, az angol bajnok Leicester a dán Koppenhágával játszik, míg az Európa Liga-címvédő Sevilla Zágrábban vendégeskedik. Izgalmas összecsapásnak ígérkezik a Leverkusen – Tottenham és a Lyon – Juventus párharc is. A hatodik találkozón pedig a CSZK Moszkva a Monacoval játszik. Valamennyi meccs 20 óra 45 perckor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »