Nyitra megyében is letették az esküt az új képviselők és a megyeelnök (képek)

Nyitra megyében is letették az esküt az új képviselők és a megyeelnök (képek)

December 4-én Nyitra megye újonnan megválasztott képviselői és Milan Belica régiúj megyefőnök is letették a hivatali esküt, és egyben megtartották alakuló ülésüket.

Az eseményre a Nyitra Megye Önkormányzata hivatalának koncerttermében került sor, ahol Milan Belica (Smer-SNS-Most-Híd) és mind az 54 megválasztott képviselő ünnepélyes keretek között tett esküt. Az eseményen részt vettek többek között parlamenti képviselők, a nyitrai megyéspüspök Mons. Viliam Judák, a politikai pártok és mozgalmak képviselői, illetve azok a képviselők, akiknek mandátuma lejárt.

A választások hivatalos eredményeinek ismertetése után Belica beszédében elmondta, reméli, hogy

A régiúj megyefőnök hangsúlyozta azt is, hogy a megyei testület összetétele megfelel a politikai erők régiós eloszlásának valamint a lakosság nemzeti összetételének.

December 5-én Milan Belica a megyeszékházban fogadta a megyei hatáskörbe tartozó szervezetek képviselőit, valamint a hivatal vezető dolgozóit.

Emlékeztetőül, Nyitra megyében az MKP 11 mandátumot, a Most-Híd pedig 1mandátumot szerzett (koalíciós listán), ezen kívül függetlenként továbbra is képviselő maradt Stubendek László, Komárom polgármestere, aki az előző időszakban az MKP jelöltjeként vett részt a megyei munkában.

Körkép.sk, unsk.sk

Nyitókép: unsk.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »