Nyitott szemmel: Halló, szeretet!

Nyitott szemmel: Halló, szeretet!

Gondolták volna, hogy egy telefonos szeretetszolgálat ugyanúgy hatékony lehet terepen, mint az éterben? Adventi szeretetvendégséget, hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatását, termékbeli adományok raktározását és a rászorulók igény szerinti segélyezését egy klasszikus segélyszervezet tevékenységi körében inkább el tudjuk képzelni, Sajó Norbert teológus azonban ennél is nagyobbat, meghatóbbat álmodott: az Erdélyi Szociális és Információs Központot szeretné létrehozni. Karitatív szervezetének önkéntesei ugyanúgy ennek megvalósításán ügyködnek, mint azok a támogatók, akik felismerték a kezdeményezés jelentőségét.

A szervezet ökumenikus jellegét hangsúlyozza, hogy az erdélyi történelmi egyházak ugyanúgy a kezdeményezés mellé álltak, mint a különféle civil szerveződések, művészek vállalják az üzenet célba juttatását, adományozók segítik munkájukat. Terveiket ma már a Román Kereskedelmi Bank és az OMV-Petrom is támogatja. Munkájuk lényegét a magunk részéről így összegeznénk: „a meghallgatott panasz, a kinyújtott kéz, a megosztott kenyér emberségünk hétköznapi próbája”.

A Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel c. beszélgető sorozata ezúttal szíveket is kíván nyitogatni, amikor a Telefonos Szeretetszolgálat megálmodóját, Sajó Norbertet látja vendégül egy kiadós, Halló, szeretet! címet viselő beszélgetésre.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »