Nyílt levélben tagadja a Mercedes, hogy Rosberget jobban támogatják Hamiltonnál

SportVilág

Az idei Forma-1-es szezont nagyon jól kezdte Nico Rosberg, hiszen mind a négy futamot megnyerte a német pilóta. A címvédő Lewis Hamilton ezzel ellentétben szenved, kétszer is elromlott már alatta az autó, lemaradása így már most tetemes az összetettben. A Mercedes most nyílt levélben üzent azoknak, akik szerint a német márka Rosberget részesíti előnyben.

Nico Rosberg nyerte hétvégén az Orosz Nagydíjat. Ezzel idén a német pilóta teljesítménye 100 százalékos, mind a négy idei futamon győzni tudott.  Ha a tavalyi szezont is beleszámoljuk, akkor Rosberg győzelmi sorozata már hét verseny óta tart. Bár Hamilton Szocsiban a második helyen végzett, nagyon peches volt, mert motorhiba miatt csak a 10. helyről indult – írja a Faktor.

Ez volt Lewis Hamilton autójának második hibája idén, így rögtön megindultak a találgatások arról, hogy miért működik hibátlanul Rosberg Mercedese, míg miért van sok probléma az angol versenyző autójával. Ahogy arról a Faktor is írt korábban, a Mercedes csapatfőnöke már nyilatkozott az összeesküvés-elméletekről, ám most végleg megelégelték a helyzetet, ezért hivatalos közleményt adtak ki.

Az 1100 szavas szerdai nyílt levél kiemeli, hogy a csapat az előző 42 futamból 36-ot megnyert.

“Vegyes érzelmekkel tértünk vissza hétfőn Oroszországból. Ugyan sikerült újabb kettős győzelmet szereznünk – ami nagyon ritka tett a Formula–1 versengő világában -, de stresszes hétvégénk volt”- írja a Mercedes.

“Eddigi sikereink nem a véletlen művei. Kidolgoztuk a belünket azért, hogy idáig eljussunk, ezt pedig csapatként értük el. Nincs A vagy B csapat. Lesújtott minket, hogy Lewis autója ismét meghibásodott az időmérő során, de higgadtak maradtunk, végül mindkét kocsinkat sikerült behoznunk”- áll a csapat nyílt levelében.

A közlemény kitér arra is, hogy nem csak Hamilton autójával volt gond, hanem Rosbergével is, igaz az angolnak voltak nagyobb gondjai a Mercedes szerint:

“Nem maradt víznyomás az utolsó tizenhat körére, rendkívüli munkát végzett az autóval, hogy így is sikerült a második helyen beérnie.”

Az idei szezonból még 17 futam van hátra, Lewis Hamilton lemaradása 43 pont. A következő futamot május 15-én rendezik Spanyolországban.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »