November végén derülhet ki a jövő évi minimálbér összege

November vége előtt nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz jövőre a minimálbér, addig ugyanis egy sor számításra van szükség – jelentette ki hétfőn Dragoș Pîslaru.

keszpenzfizetes_b

A munkaügyi miniszter azok után beszélt a témáról, hogy a múlt héten Bogdan Hossu, az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség elnöke a kormány képviselőivel folytatott, a bérezési törvényről szóló tárgyalások után úgy nyilatkozott, felgyorsul a folyamat, így legkésőbb október 15-éig kiderül, hogy mekkora összegre számíthatnak a kormány által garantált legkisebb fizetésért dolgozók. Hossu szerint erre azért is szükség van, mivel a cégeknek is el kell készíteniük jövő évi költségvetésüket, ehhez pedig előreláthatóságra van szükség a jogszabályok terén.

Dragoș Pîslaru azonban hétfőn arról beszélt, hogy október közepéig csak a szükséges adatokat tudják előkészíteni, hogy aztán újfent tárgyalóasztalhoz üljenek a társadalmi partnerekkel. Mint részletezte, az e heti kormányülés után a kabinet érdemben tárgyalja a témát, aztán több egyeztetés is várható, így november vége előtt szerinte nincs hogy véglegesíteni a vonatkozó jogszabálytervezetet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »