November 24-én tartják az Ukrajna–EU csúcsot

Az Európai Unió részéről megerősítették, hogy az Ukrajna–Európai Unió csúcstalálkozóra november 24-én kerül sor – derül ki az EU weboldalán megjelent tájékoztatóból, amelyet a Jevropejszka Pravda idéz.

„Csütörtökön, november 24-én Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke lesz a házigazdája a 18. Ukrajna–Eu csúcsnak” – áll egyebek mellett a közleményben.

A csúcstalálkozón Tusk Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével együtt képviseli majd az Európai Uniót. Ukrajna képviseletében Petro Porosenko elnök lesz jelen – írja a Kárpátalja hetilap internetes változata.

A találkozón várhatóan napirendre kerül majd a vízumliberalizáció, a minszki megállapodások teljesítése, a reformok és a korrupcióellenes intézkedések végrehajtása Ukrajnában.

A Jevropejszka Pravda emlékeztet, hogy a csúcstalálkozóra eredetileg május 19-én került volna sor, azonban a felek közös megegyezéssel szeptemberre halasztották azt, majd ismét elnapolták az eseményt.

Rovatok: KülföldTelepülés: Európai UnióCímkék: EU-csúcs, Európai Unió, Ukrajna, ukrajnai hírek, külföld, diplomáciaForrás: Kárpátalja


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »