Novák hátba szúrva érzi magát

Novák hátba szúrva érzi magát

A politikus egyelőre nem gondolkodik azon, hogy kilépjen pártjából és nem számít szakadásra.

Hátba szúrva érzi magát Vona Gábor döntése után, de újra indul nyáron a Jobbik tisztújító kongresszusán az alelnöki tisztségért Novák Előd. A Jobbik jelenlegi alelnöke azt elismerte, hogy voltak nézeteltéréseik a pártelnökkel, és sok kérdésben különbözött a véleményük. Novák Előd ugyanakkor hangsúlyozta: tiszteletben tartja pártelnöke döntését, de bízik benne, hogy Vona Gábor meggondolja magát. A politikus egyelőre nem gondolkodik azon, hogy kilépjen pártjából és nem számít szakadásra.

„Fájó volt, ahogy mondtam, kicsit hátba szúrásnak éreztem, egy kicsit inkorrektnek, de azért nem nevezném olyan súlyosnak a helyzetet… Ennél sokkal fontosabb a Jobbik, fontosabb a nemzet ügye, amiért a Jobbik létrejött. Ezért nem fogunk távozni, itt a személyeknél jóval többről van szó. Az egész mozgalom irányáról, erről kell dűlőre jutnunk, hiszen a személyek mögött azért megbúvik tartalmi irányultság és vita is” – nyilatkozta az alelnök.

Vona: Megértem az indulatokat

Nem tart attól a Jobbik elnöke, hogy tömegesen lépnének ki a pártból a radikálisokkal való leszámolás miatt. Vona Gábor a Reggeli járatban azt mondta: megérti az indulatokat, de arra számít, hogy az érintettek megértik döntését és folytatják munkájukat a pártban. Bővebben >>>

Szükséges és hasznos

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője korábban úgy fogalmazott: Vona Gábor döntése nem diktatórikus, mert a jövő a pártelnököt fogja igazolni. Azt mondta: akinek nem tetszik az új irányvonal, az kereshet magának más pártot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »