Novák Előd visszaadja mandátumát – Kizárták a frakcióból

Titkos szavazáson a jobbikos országgyűlési képviselők háromnegyede úgy döntött, hogy kizárja a frakcióból Novák Elődöt – ezt Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője jelentette be. Kiderült, a korábban megvétózott alelnök visszaadja a mandátumát, ha erre felszólítja a párt elnöksége. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője rendkívüli sajtótájékoztatót tartott hétfőn délután a Parlamentben. Bejelentette, hogy a párt országgyűlési képviselőcsoportja a mai ülésén egy bizalmi szavazáson úgy határozott, hogy kizárja a frakcióból Novák Elődöt.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A bizalmi szavazásról elmondta, hogy azt Vona Gábor kezdeményezte, és a titkos szavazáson végül 18 igennel, 4 nemmel és 2 tartózkodással döntöttek a képviselők arról, hogy kizárják a korábban megvétózott alelnököt a frakcióból.

Mirkóczki elmondta, ugyan Novák nem értett egyet a döntéssel, de méltósággal fogadta, és megerősítette korábbi nyilatkozatát, hogy amennyiben az elnökség kétharmados visszahívja a mandátumából, akkor azt visszaadja.
“Minderre azért volt szükség, mert a tisztújító kongresszus előtti hetekben Novák Előd olyan szándéknyilatkozatot írt, amely alapjaiban rengette meg a bizalmat mind a frakción, mind a párton belül. Ezt a bizalmi válságot egy bizalmi szavazással kellett kezelni” – indokolta a döntést a pártszóvivő. Hozzátette, nem hirtelen döntés született, komoly oka volt Vona Gábornak, hogy így döntsön, és a bizalmi válság nem is adott számára más lehetőséget, amelynek jogosságát visszaigazolta a titkos szavazás eredménye.

Alfahír


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »