Novák Előd leszerel és GYES-re megy

Váratlan ismertségre tett szert az utóbbi napokban a Pest megyei Püspökszilágy, ahol jelenleg mintegy 110 önkéntes tartalékos honvéd kiképzése tart, a bakák egyike ugyanis Novák Előd. A honvédelmi tárca egyáltalán nem kifogásolja, hogy egy “kegyvesztett” radikális politikus, Novák Előd valóságshow-t csinál a tartalékos kiképzéséből.

Magyar Menedék - Tepe

Tartalékos vagyok, az egyenruhám a laktanyában van, és akkor kapom meg, amikor szolgálatban vagyok, magyarázta az ATV-ben a civil gúnyát Novák Előd. Korábban azt mondta, GYES-re megy, vetette fel Rónai Egon. Ez így is van, felelte a jobbikos képviselő: Novák még honatya, a hónap végén adja vissza mandátumát. A háromgyermekes apának egyébként jobb a kiképzése, mint a fiatalok többségének, „legalábbis könnyebben pattantam talpra, amikor éjjel váratlanul jött a felszólítás”.

„Hazafias küldetésből választottam a szolgálatot, és vágytam a változásra, nem akartam ötlettelen, fantáziátlan politikussá válni, amilyeneket bőven látni a parlamentben. Egy fiatal számára, aki most érettségizett, jó kihívás a kiképzés. Én nagyon örülök, hogy a létszámhiánnyal küszködő honvédségnek segíthetek, de szemben a mandátum-tolvajokkal, én visszaadom a mandátumomat”, mondta a műsorban Novák Előd.

A Jobbik egykori vezető politikusa hozzátette, élettapasztalatnak is jó a hadsereg: kickbox világbajnoktól lelkipásztorig sokan jelentkeztek az egységhez, bár az csalódást okozott, hogy egy év alatt összesen csak 110-en akartak csatlakozni.

A napi 14 órás kiképzésnek az egyik része gyakorlati, a másik elméleti. „Nekem kellemes meglepetés volt, hogy a parancsuralmi lehetőséggel nem élnek vissza a vezetőink, nem szívatnak, és a tananyag a kiképzés nagyon komoly.”

atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »