Novák Előd hivatalosan is lemondott mandátumáról

Vona Gábor javaslatára a Jobbik országos elnöksége egyhangúan úgy döntött, hogy felszólítja Novák Elődöt mandátuma visszaadására, amelynek a politikus a Szent Koronára tett esküjéhez híven eleget tett, az erről szóló dokumentumot pedig átadta a párt új vezetésének – ezt maga az érintett jelentette be szerdai parlamenti sajtótájékoztatóján.

A legnagyobb ellenzéki párt korábbi alelnöke, mivel a Jobbikot saját gyermekének tekinti, nem szeretné elhagyni azt, és a „párt szennyesét” sem kívánja kiteregetni, továbbá új párt alapítását sem tervezi. Mint fogalmazott: „Minden erőmmel azon leszek, hogy a Jobbik, az alapító okirathoz hű útját járja ez után is.” Úgy látja továbbá, hogy túl sok jelölést kapott alelnökként ahhoz, hogy országgyűlési képviselő maradhasson és a hozzá és Schiffer Andráshoz hasonló idealistáknak nincs helyük a jelenlegi politikában.

Korábbi állításait fenntartva, beleértve alelnöki programját is emelt fővel távozik az Országgyűlésből. Egyúttal megköszönte a választóknak és a Jobbik jelölő testületeinek az elmúlt hat évben kapott bizalmat.

A Jobbik országos elnöksége arra kérte, hogy a nyári szünet miatt augusztus 31-ig töltse be mandátumát – hangsúlyozta Novák Előd. Majd hozzátette: júliusban és augusztusban önkéntes tartalékosként honvédségi alapkiképzésen vesz majd részt, ez alatt mandátuma egyébként is felfüggesztésre került volna, ezt követően pedig a határvédelemben szeretne részt venni.

A politikus családbarát intézkedésnek tekinti a Jobbik elnökségének döntését. Így ugyanis több ideje jut majd három gyermekére, sportra, tanulása, továbbá egy vállalkozás elindításán is gondolkodik.

Novák Előd országgyűlési képviselői munkájának legnagyobb sikerének a politikusok álláshalmozásának megszüntetését tartja. Büszke arra, hogy országgyűlési képviselő már nem lehet egyszerre polgármester, vagy önkormányzati képviselő. Sajnálatát fejezte ki, hogy a mentelmi jog eltörését nem sikerült elérniük.

A képviselők visszahívhatóságával kapcsolatban megjegyezte: a Szent Koronára tett esküjükkel vállalták, hogy amennyiben a párt vezetése kétharmados többséggel úgy dönt, le kell mondaniuk mandátumukról, akkor annak haladéktalanul eleget tesznek. Novák Előd ezt követően bemutatta lemondó nyilatkozatát a sajtó képviselőinek, majd átadta a Jobbik országos elnökségének.

Sok sikert kívánt továbbá a párt új vezetésének a 2018-as választás megnyeréséhez, hozzátette: a mag részéről, ha csak egyszerű aktivistaként is, de mindent meg fog tenni ennek érdekében.

Novák Előd végezetül elmondta: jövőben már nem vállal több média szereplést, most állt tehát utoljára az újságírók rendelkezésére.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »