Női jégkorongozó a sportolói hadak élén

Női jégkorongozó a sportolói hadak élén

Angela Ruggiero, az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottjának olimpiai bajnok védője lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói testületének elnöke.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A NOB hétfői közleménye szerint a 36 éves, 2011-ben visszavonult Ruggiero a német Claudia Bokelt váltotta a bizottság élén.

Az amerikai Ruggierót a sportolói bizottság tagjai választották meg, és Thomas Bach NOB-elnök hétfőn nevezte ki hivatalosan.

Ruggiero – aki eddig alelnökként tevékenykedett a testületben – válogatottsági csúcstartó az amerikai jégkorongozóknál a férfiak és a nők mezőnyét is figyelembe véve. A négyszeres világbajnok az 1998-as, naganói téli olimpián arany-, 2002-ben Salt Lake Cityben és 2010-ben Vancouverben ezüst-, 2006-ban Torinóban pedig bronzérmes lett.

A NOB sportolói bizottságának vezetője képviseli az olimpikonok érdekeit a szervezet végrehajtó bizottságában.

„Biztos vagyok benne, hogy eltökéltségének és tapasztalatának köszönhetően remek munkát fog végezni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk vele” – közölte Thomas Bach.

Angela Ruggiero háláját fejezte ki sportolótársai bizalmáért, majd úgy fogalmazott: nagyon fontos időszak a mostani az olimpiai mozgalom számára, így rendkívül nagy a NOB felelőssége.

A sportolói bizottság tagjai a pénteken kezdődő Rio de Janeiro-i ötkarikás játékok ideje alatt az olimpiai faluban ügyeletet tartanak, hogy a versenyzők bármikor fordulhassanak hozzájuk kérdéseikkel, észrevételeikkel, problémáikkal.

A bizottságba négy új tagot is választanak: augusztus 17-éig minden riói induló voksolhat a jelöltekre, akik között ott van Gyurta Dániel is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »