Nógrádi: sosem mennek haza

Ha valaha rendeződik is a helyzet Szíriában, az Európába érkezettek nagy része marad, mert itt jobban élhet, egy szétlőtt országba pedig szörnyű nehéz hazamenni – magyarázta a biztonságpolitikus az M1-en.

Lehetetlen élni jelenleg Aleppóban. A szíriai helyzet egyre reménytelenebb, kérdőjelek tömege van és egy ország szenved, ezért további migránsok tömege fog elindulni minden irányba – mondta Nógrádi György az M1-nek nyilatkozva.

„A helyzet reménytelen. (…) Olyan helyzet van Szíriában, mint a régi viccben, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt. Közeledünk ehhez” – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő.

Nem lehet tudni, hogy a helyzet egyáltalán mikor rendeződhet Szíriában, de minden európai kormány azt mondja, hogy amint véget ér a polgárháború, akkor a szíriai menekültek hazamennek. Én most borítékolom, hogy a bevándorlók döntő része soha nem akar hazamenni – ezt mondta Nógrádi György az M1-nek nyilatkozva.

Egyrészt azért nem fognak hazatérni, mert Európában jobban élhetnek, másrészt azért, mert egy szétvert, szétlőtt országba szörnyű nehéz hazamenni – emelte ki a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint Európában fog maradni nagyon sok szíriai menekült.

A mostani helyzetben a menekülők száma nem csökken, hanem növekszik – tette hozzá Nógrádi György.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »