Nógrádi: Németország ebbe bele fog roppanni

Közel 100 milliárd eurót költ Németország a migránsokra, és ebben nincs benne terrorizmus elleni harc – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában. A közvetlen kiadások közé tartozik többek között a nyelvtanulásra költött 5 milliárd euró, ugyanennyi a munkába illeszkedésre, 30 milliárd euró pedig arra, hogy a szociális ügyekbe bevonják a menekülteket

Magyar Menedék - Badiny

Az összegben azonban nincs benne a terror elleni harc, a veszteségek, a hadsereg átfegyverzése, a rendőrség és a titkosszolgálatok átalakítására költött pénz – mondta el Nógrádi György.

Németország minden tartománya horribilis pénzt veszít a migránsok miatt – hangoztatta a szakértő, aki megemlítette azt is, hogy a kérdésben szembemegy egymással a CDU és az SPD.

Először mondták ki, hogy…

Hangsúlyozta: először merték kimondani, hogy nem a török-német megállapodás miatt nem jönnek a migránsok Európába, hanem azért, mert a balkáni országok lezárták a határaikat.

Nyelvtudás, diploma, munkahely

Az egyik legcsúnyább vita azért alakult ki a kormányon belül, mert nincs egyetértés arról, ki telepedhet le az országban. Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt javasolta: azt engedjék be, aki nyelvet beszél, akinek képzettsége van és aki már dolgozik. Erre azt mondja Andrea Nahles munkaügyi miniszter: nagyon jó, de akkor a döntő rész nem kaphat letelepedést – hívta fel a figyelmet Nógrádi György.

A jelenlegi német tervekben az áll, hogy ha minden jól megy, akkor a munkaképes migránsok 55 százaléka fog dolgozni 2020-ban. Horribilis pénzekről van szó, a német társadalom picit ebbe beleroppan – fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy idén 600, jövőre 400, aztán 300 ezer menekült érkezik a kontinensre, Nógrádi György azt mondta: ezeket a számokat íróasztal mellett dolgozták ki. Ezek olyanok, mint a 20-30 éve született ENSZ-határozatok, melyeket soha nem lehetett betartani.

Először is nem tudjuk, hány menekült érkezett Németországba tavaly. Másodszor, a bejöttek közül 300 ezer ember eltűnt. Ráadásul mi van, ha a prognosztizáltnál többen érkeznek? És hová küldik azokat a migránsokat, akik nem rendelkeznek nyelvtudással, szakmával, munkahellyel? – vetette fel.

hiradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »