Nógrádi: Magyarország megkerülhetetlen

Nógrádi: Magyarország megkerülhetetlen

A szakértő a Kossuth Rádióban azt mondta, ha a szárazföldi útvonalakat nézzük, Magyarország megkerülhetetlen a migránsok számára, így a határokat a lakosság érdekében védeni kell. „Ha Magyarország határozott lesz, úgy, mint eddig, akkor meg tudjuk védeni a jövőben is a magyar határokat és érdekeket” – emelte ki.

Az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett ki a kormány. Pintér Sándor belügyminiszter bejelentése szerint szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határán.

A migrációs válsághelyzetet szükség volt az egész országra kiterjeszteni – véli Nógrádi György. A szakértő abban bízik, hogy a titkosszolgálatok már beépültek az embercsempészek közé, a nyugat-balkáni határok lezárása miatt ugyanis a csempészek már alternatív útvonalakon gondolkodnak.

Ilyen útvonal lehet a görög-bolgár határ, amelynek csak egy részén van NATO-kerítés. Bulgáriából már több útvonal is rendelkezésére áll a csempészeknek, többek között Románia felé és onnan akár Magyarország felé is – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a biztonságpolitikai szakértő.

Románia felől egyelőre nem érkeznének illegális migránsok, és a román belügyminiszter garantálta hazánknak, hogy nem is fognak – de Magyarország mindenesetre felkészül. Nógrádi György szerint nem véletlen, hogy a magyar belügyminiszter azt mondta: ha bármi történik, akkor Magyarország 10 napon belül felhúzza a kerítést a román határon is.

Nógrádi szerint Magyarország megkerülhetetlen, ha a szárazföldi útvonalakat nézzük, azaz a magyar határokat a lakosság érdekében védeni kell. „Ha Magyarország határozott lesz, úgy, mint eddig, akkor meg tudjuk védeni a jövőben is a magyar határokat és érdekeket” – emelte ki.

A szakértő szerint az a legszörnyűbb, hogy az embercsempészek a görög menekülttáborokban nyíltan szervezkedhetnek és nem tesz semmit a görög politika, a rendőrség és az elhárítás. „Tény az, hogy nyilván rengeteg embert megvesztegetnek” – tette hozzá Nógrádi György.

A szakértő ismertette a legfrissebb német adatokat is. Eszerint az embercsempész bandák segítségével tavaly 300 ezer migráns jutott el Németországba és közülük 150 ezer embernek már nyoma is veszett.

Törökországgal kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt napon tartott belügyminiszteri találkozón résztvevők megállapodtak abban, hogy nem adnak gyors választ a törököknek, hiszen Törökország a hétfői EU-török csúcson gyakorlatilag megzsarolta Európát. „Amit a törökök kérnek, azaz például az összeg megemelése lehet vitatéma, de az, hogy 85 millió török kapjon vízummentességet és soron kívül vegyük fel őket az EU-ba az utópia” – mondta a szakértő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »