Nógrádi: ha Aszadot elzavarják, még több migráns és terrorista jön Európába

hirado.hu

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az orosz-török konfliktus legfőbb pontja, amiért szereplői szembekerültek egymással, Bassár el-Aszad jövője.

Nógrádi a közrádióban arról beszélt, hogy a török-orosz kapcsolatokban rendkívüli mértékben megnőtt a feszültség.

Az elmúlt napok eseményei az orosz közvéleményt kellőképpen „felbosszantották” ahhoz, hogy tüntetéseket szervezzenek, a többi között Moszkvában, a török nagykövetségnél. Az oroszok most először jelentették be, hogy a vadászgépük abba a régióba repült, ahol kőolajcsempészés folyik az Iszlám Állam által a törököknek. Ebben a térségben található azon orosz állampolgárok jelentős része is, akik az IÁ oldalán harcolnak, összlétszámukat 5-12 ezerre teszi Vlagyimir Putyin; az Oroszország déli részéről származó muzulmánokról van szó

Hírdetés

– számolt be Nógrádi György a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Az oroszok szerint, ha elzavarják a szíriai elnököt, akkor tökéletessé válik a káosz. Lehet, hogy veszít majd ezzel valamennyit Amerika és Oroszország, de a fő vesztes Európa lesz, mert akkor még több migráns és velük együtt egyre több terrorista jön Szíriából – vélekedett a szakértő.

A török miniszterelnök előre kiadta az utasítást, hogy bármely gépet le lehet lőni – de az csak orosz lehetett – jegyezte meg Nógrádi. Törökország ezzel is szimbolizálni akarja, hogy a térség meghatározó középhatalma, hogy felértékelődött a szerepe, és hogy ne neki kelljen könyörögnie Európának vízummentességért és belépésért az EU-ba, hanem fordított legyen a helyzet – mutatott rá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »