Nógrádi: Akkor sem mennek haza, ha rendeződik a szír helyzet

Ha valaha rendeződik is a helyzet Szíriában, az Európába érkezettek nagy része marad, mert itt jobban élhet, egy szétlőtt országba pedig szörnyű nehéz hazamenni – magyarázta a biztonságpolitikus az M1-en.

Nógrádi György / MTI

Lehetetlen élni jelenleg Aleppóban. A szíriai helyzet egyre reménytelenebb, kérdőjelek tömege van és egy ország szenved, ezért további migránsok tömege fog elindulni minden irányba – mondta Nógrádi György az M1-nek nyilatkozva.

„A helyzet reménytelen. (…) Olyan helyzet van Szíriában, mint a régi viccben, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt. Közeledünk ehhez” – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő. Nem lehet tudni, hogy a helyzet egyáltalán mikor rendeződhet Szíriában, de minden európai kormány azt mondja, hogy amint véget ér a polgárháború, akkor a szíriai menekültek hazamennek. Én most borítékolom, hogy a bevándorlók döntő része soha nem akar hazamenni – ezt mondta Nógrádi György az M1-nek nyilatkozva.

Egyrészt azért nem fognak hazatérni, mert Európában jobban élhetnek, másrészt azért, mert egy szétvert, szétlőtt országba szörnyű nehéz hazamenni – emelte ki a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint Európában fog maradni nagyon sok szíriai menekült. A mostani helyzetben a menekülők száma nem csökken, hanem növekszik – tette hozzá Nógrádi György.

 

Forrás: Híradó.hu

The post Nógrádi: Akkor sem mennek haza, ha rendeződik a szír helyzet appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »