Nocsak hát cigányok voltak a derék antifák?

Miért éppen a nemzeti ünnep lenne az a nap, amikor a kormánypárti média nem hazudik? A Jobbik Corvin-közi megemlékezését egy kisebb csapat cigány szerette volna megzavarni, de nem jött össze. A 888 és az Origo viszont jól megírta, hogy balhé volt.

Magyar Menedék - Badiny

A rendezvény előtt nagyjából fél órával egy mintegy negyven főből álló roma csoport jelent meg a Corvin-közben sípokkal és kereplőkkel felszerelkezve. A megemlékezés kezdetekor azonban a rendőrök távozása szólították fel őket, amit meg is tettek. Így a zajkeltő arzenál használatára nem is került sor.

Ennyi a történet.

Hírdetés

A Fidesz-közeli sajtó azonban tudhatott valamit, amit mások nem.

A 888 és az Origo címlapján ugyanis az áll, hogy „botrány” volt a jobbikos megemlékezésen, mert „antifasiszta” tüntetők zavarták meg a rendezvényt. Sőt,”lökdösődés” alakult ki, amelynek során a rendezők „nem éppen szalonképes kifejezéseket” használtak a tiltakozókra. A hangzatos sztoriból azonban egy szó sem igaz.

Már csak azért sem, mert a tömeg az égvilágon semmit sem észlelt a „antifák” jelenlétéből. Helyszíni tudósítónk is csak utólag, a szervezőktől értesült a csoport megjelenéséről és elküldéséről.

Hogy a „tiltakozást” ki szervezte, nem tudni. A cigány férfiak azonban a rendezők szerint nem tűntek hajlíthatatlan antifasiszta harcosoknak, hiszen az első felszólításra zokszó nélkül eloldalogtak.

alfahír.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »