Nő a menedékkérők elleni erőszak a németeknél

A menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke.

Holger Münch a Funke médiacsoport újságjainak adott, szombaton közölt nyilatkozatában elmondta, hogy az idén már 45 gyújtogatás történt. „A tettesek túlnyomórészt férfiak, és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették” – tette hozzá. Jelenleg nincsenek értesülések régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről, amelyek célzottan szerveznének merényleteket menekültek ellen. Az erőszakcselekmények elkövetői inkább helyben tevékenykednek – mondta a BKA elnöke.
„Mindenképpen érzékeljük azonban bűnözői vagy terrorista struktúrák kialakulásának a kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt” – mondta Münch.

2015-ben, amikor 1,1 millió menekült érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt menekültszállások ellen, szemben a 2014. évi mindössze hat ilyen esettel a BKA január végén közölt adatai szerint.

Disznófejjel üzentek

Több nagy német sajtóorgánum, köztük a Der Spiegel magazin internetes oldala bezárta nyilvános vitafórumait a migráció témájában sok internetező sértegető bejegyzései miatt. A német rendőrség szombaton közölte, hogy ismeretlenek egy mocskolódó feliratú disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár stralsundi választókörzetben lévő irodája előtt.

A disznófejet szombat reggel vette észre a rendőrjárőr a Németország északi részén lévő mecklenburg–elő-pomerániai városban. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy a mocskolódást a német kancellárnak címezték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »