NMHH: ideiglenesen sem szólhat a Class FM

Nem használhatja ideiglenesen eddigi frekvenciáját a Class FM médiaszolgáltatója, az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. – döntött a médiatanács a társaság beadványát elbírálva.

November 19-én elhallgatott a Class FM miután nem hosszabbították meg a frekvenciahasználati engedélyét. A 2,5 milliós hallgatottságú rádió országos sugárzási engedélyéről augusztusban döntött úgy az NMHH, hogy nem hosszabbítja meg.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleményében most azt írta, hogy a hatályos törvényi előírások alapján nem köthet ideiglenes hatósági szerződést a szolgáltatóval az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára. A médiatörvény egyrészről azt írja elő, hogy a frekvenciaengedélyt a kérvény előtt megújítsák, másrészt törvényi előírás az is, hogy a kérelem benyújtásakor a frekvencia hasznosítását célzó pályázati eljárás meginduljon – írják.

Utóbbi azért nem indulhatott még el, mert a Class FM tulajdonosa, az Advenio Zrt. bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett. A bíróság pedig úgy döntött, hogy a médiatanácsnak a per jogerős lezárásáig fel kellett függesztenie tevékenységét az új pályázat kiírásában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »