Nincsenek összhangban a nők ambíciói és a munkaadók

A nők ambíciói és a munkaadók által kínált lehetőségek nincsenek összhangban egymással – derül ki a PwC pénzügyi és tranzakciós tanácsadó cég nőnap alkalmából készített felméréseiből.

Az egyik kutatásban 40 ország csaknem 4000 munkavállalójának a nemzetközi mobilitással kapcsolatos tapasztalatait és ambícióit vizsgálták, a másikban pedig 134 globális mobilitásért felelős cégvezetőt kérdeztek a mobilitással, tehetségmenedzsmenttel és diverzitással kapcsolatos aktuális trendekről.

A mobilitás iránti igény a női munkavállalók részéről sosem látott méreteket öltött, a lehetőségek azonban ettől egyelőre elmaradnak. A globális mobilitásért felelős cégvezetők 57 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a női munkavállalók alulreprezentáltak a vállalati mobilitási programokban.

Az is kiderült, hogy ugyan a multinacionális vállalatok 60 százalékának fontos a mobilitás a vezetői utánpótlás biztosításában, azonban csupán 22 százalékuk tesz lépéseket a nők részvételi arányának növelésére.

Dennis Nally, a PwC globális vezetője szerint a cégvezetőknek olyan stratégiát kell követniük, amelynek része, hogy a női munkavállalók tisztában legyenek és élhessenek is azokkal a lehetőségekkel, amelyek a karrierjük szempontjából döntő fontosságúak, beleértve a nemzetközi kiküldetési lehetőségeket.

A nemzetközi kiküldetések tervezésekor a nők előtt álló négy leggyakoribb akadály közül három a külföldi munkavégzés utáni hazatéréssel függ össze, például, hogy mi lesz a feladatkörük a kiküldetést követően – állapították meg a felmérésben.

A vizsgálat szerint a férfiakhoz képest a nők 19 százalékkal kisebb arányban gondolják azt, hogy jelenlegi munkaadójuknál a nemzetközi mobilitásra mindkét nem képviselőinek egyenlő lehetősége van.

A felmérés szerint a megkérdezett nők 64 százaléka vonzóbbnak találja azokat a munkaadókat, amelyek mobilitási lehetőségeket kínálnak, viszont férfi kollégáikhoz viszonyítva nem érzik egyenlőnek az esélyeiket a nemzetközi kiküldetések elnyerésére.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »