Nincs szórakoztatóbb a vagyonnyilatkozata miatt magyarázkodó Fazekas Sándornál

Fazekas Sándor szerint semmit nem számít, hogy néhány százmillióval többet vagy kevesebbet ír a papírra.

Tavaly Fazekas Sándor miniszter kapta a legtöbb állami és uniós támogatást. A résztulajdonában lévő cég már régóta jól teljesít: 2012 óta összesen több mint 2,5 milliárdos mezőgazdasági támogatásban részesült, írja a Direkt36.

Fazekas viszont ebből csak 925,5 milliót tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Az 1,5 milliárdos különbséget azzal magyarázta, hogy minden évben csak az arra az évre megítélt támogatásból már megkapott pénzeket vallotta be, a későbbi kifizetéseket nem. A portál felvetette neki, hogy a támogatás egy része így sehol sem jelenik meg a vagyonnyilatkozataiban, mire így reagált:

„Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.”

Nemcsak a pénz, hanem néhány cég is kimaradt a dokumentumból, a csodálatos helyesírással bejegyzett Fábiáni Lovas-túrizmus Kft. Fazekas szerint

Hírdetés

„tévedésből maradhatott ki”,

a Szentesi Árpád Nagybani Piac Kft.-ről pedig azt mondta,

 „én komolyan mondom, hogy az életemet tettem volna rá, hogy nekem ott nincs részem”.

Fazekas kifelejtett néhány jövedelemmel járó pozíciót is, a vagyonnyilatkozata szerint ugyanis földművelő, családi gazdaság tagja, de arról már nem számolt be, hogy tavaly óta ő az elnöke a Magyar Állattenyésztők Szövetségének, ő vezeti a tavalyelőtt fogathajtó vb-t rendező Kinizsi Sport Klubot és kormánybiztosként irányítja a mezőhegyesi ménesbirtok újraszervezését.  Utóbbi tisztségért 997 forintos illetmény üti a markát.

Fazekas megígérte, hogy ezt a mulasztást pótolni fogja.

Persze nemcsak ő hibázott a vagyonnyilatkozat kitöltésekor, a teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »