Nincs már kalandpark a parajdi sóbányában

Nincs már kalandpark a parajdi sóbányában

Bezárták a parajdi sóbányában kialakított kalandparkot, ugyanis lejárt a cég bérleti szerződése. A bérbeadás miatt már korábban bűnvádi eljárás indult Seprődi Zoltán bányaigazgató ellen, akit azzal vádolnak, hogy jogtalanul adta bérbe a helyet a kalandpark működtetőjének.

kalandpark_parajdi_sobanya_panoramio_bKalandpark a parajdi sóbányában. Már a múlté (fotó: panoramio.com)

Seprődi Zoltán megkeresésünkre elmondta, az országos bányavállalat korábbi vezérigazgatója perelte be a bérbeadás miatt. A probléma abból adódik, hogy a tárnák felületének a bérbeadhatóságára nincsenek egyértelmű szabályozások.

Azt is megtudtuk, hogy a bányavállalatnak háromszázötven négyzetméternyi terület bérléséért évente huszonhatezer eurót fizet a kalandpark működtetője, így nem kevés hasznot hoz a vállalatnak az üzlet. Emellett a látogatókat is nagyon vonzza a szórakozási lehetőség. Seprődi szerint ezért indokolatlan lenne felbontani a bányában szolgáltatásokat nyújtó bérlők szerződéseit, ám, amint azt elmondta, neki már nem áll módjában meghosszabbítani a megállapodást. A bányafelületek bérlésével kapcsolatban pénteken bukaresti megbeszélést folytat a bányavállalat vezetőségével, ha nem sikerül megegyezniük, jövő héten felszámolják a kalandparkot a parajdi bányában – tájékoztatott az igazgató.

A pereskedés hátterében valamiféle belső viszálykodás áll – feltételezi a bányaigazgató. Seprődi úgy gondolja, hogy a jelenlegi vezérigazgató támogatni fogja, és közösen ki tudnak dolgozni olyan stratégiát, ami lehetővé teszi, hogy a bányában minden úgy működjön tovább, mint eddig.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »