Nincs magyar érintettje a londoni terrortámadásnak

Reggel Londonban a hatóságok szerint terrorcselekmény történt, melynek az eddigi hírek alapján 18 sérültje van, de egyikük sincs életveszélyes állapotban – a nagykövetségre és a konzulátusra egy hívás sem érkezett bajba került magyartól vagy hozzátartozótól.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Magyarország szolidaritásáról biztosítja Nagy-Britanniát és Franciaországot. Az, hogy újabb terrorcselekmények fordultak elő, szükségessé teszi azt kérdést, valóban helyes-e, hogy még mindig nem a biztonság megteremtése, helyreállítása áll az európai politikák középpontjában, nem a biztonság a vezérgondolat az illegális bevándorlásról folytatott vitákban – mutatott rá.

Rendőrök a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál, London nyugati részében 2017. szeptember 15-én, miután az egyik metrókocsiban robbanásszerű jelenség történt és néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)Rendőrök a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál, London nyugati részében 2017. szeptember 15-én, miután az egyik metrókocsiban robbanásszerű jelenség történt és néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

A külügyminiszter hangsúlyozta: az európai politikai vezetők kötelessége lenne végre visszaadni Európának és az európai embereknek a biztonságot, ez lenne a felelősségük, ahelyett, hogy továbbra is az illegális bevándorlás mellett sorakoztatnak fel “általában hamis érveket”.

Pénteken terrorcselekmény történt a londoni metróban, a District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál. Egy szerelvényen szemtanúk beszámolói szerint kisebb robbanás volt a reggeli csúcsforgalom idején – mindeközben Párizs központjában katonára támadt egy késsel felfegyverzett férfi; az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege nyomozást indított.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »