Nincs forgalomba helyezési engedélye a Megyeri hídnak

Egy tíz éve húzódó jogi vita miatt már ideiglenes forgalomba helyezési engedélye sincs a Megyeri hídnak – írja a Népszabadság.

Április végi határozatában a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elutasította a Megyeri híd (az északi Duna-híd) ideiglenes forgalomba helyezési engedélykérelmét, és a jogerőre emelkedéstől számítva 30 napot adott a híd építtetőjének, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek, hogy lépjen „az ideiglenes vagy a végleges forgalomba helyezési engedély megszerzése” ügyében – számol be a lap.

A híd már 2008-ban elkészült, elvileg le is zárhatnák, de az ügyet jól ismerő források szerint állítólag ennyire nem fajulhatnak el a dolgok. Az engedélyek körüli huzavonát nem az okozza, hogy bármi műszaki probléma lenne az építménnyel, hanem Szigetmonostor és az állam közötti jogvita.

Az engedély kiadását megvétózó település független polgármestere, Molnár Zsolt elmondta: Szigetmonostor azért vétózza meg az engedélyek kiadását, hogy kapjon egy „kis hidat”. Már a Megyeri híd tervezésekor úgy volt, hogy lesz kihajtója a szigetre, amit csak egyetlen hídon, illetve kompon keresztül lehet megközelíteni. Ez többek közt azért is gond, mert a mentők, rendőrök is meglehetősen lassan érik el ezeket a területeket.

A lehajtó tervét végül elvetették, mert túl drága lett volna, viszont úgy volt, hogy akkor Szigetmonostor és Szentendre között egy kis híd épül. Ez akár fél órával is rövidítené a menetidőt, de azóta sem valósították meg.

Szigetmonostor ezért addig nem járul hozzá a Megyeri híd ideiglenes vagy végleges forgalomba helyezési engedélyéhez, míg nem kapják meg a hidat.

(Nol – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »