Nincs fegyver az USA ellen – bronzmeccs jut a női pólósoknak

Nincs fegyver az USA ellen – bronzmeccs jut a női pólósoknak

Az első negyed után esélyt sem hagyott Magyarországnak az amerikai női vízilabda-válogatott az olimpiai elődöntőben. Jön a bronzmeccs pénteken.

– A teljes magyar riói program

A lehetetlennel próbálkozott a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpia pólótornáján: a verhetetlen amerikaiak ellen döntőbe jutni. A világbajnoki és olimpiai címvédő ellenfél nem rontott rá a mieinkre, eleinte volt, hogy emberelőnyös helyzeteket is elrontott, sőt, az első negyed derekánál 2-1-re még vezettünk is, főleg a center- és jobb kettes lövőpozíciót váltogató Bujka Barbara volt elemében.

Az első negyed végén azonban nagyon lassan, nagyon alattomosan, de megkezdték a különbség hizlalását Madeline Musselmanék, a félidőben 3-2-es vezetésről 8-5-ig vitték, a harmadik negyedre pedig 12-8-ra.

Nem volt a játéknak olyan eleme, amelyben versenyképesek lettünk volna, kivéve talán azt, hogy Bujka Barbara és Keszthelyi Rita az amerikaiak számára rettentően idegesítő gólokat lőttek. Persze jó lett volna, ha az egymásnak néha ellentmondó, illetve rossz döntéseiket néha kényszeresen – ide is, oda is – kompenzáló ausztrál és görög játékvezetők felnőnek az igen magas színvonalú vízilabdameccs nívójához, nem sikerült.

A végeredmény 14-10 lett, így a döntő helyett marad a bronzmérkőzés péntek délután 17.20-kor.

Nyilatkozatok

Bíró Attila (szövetségi kapitány): Egy-két hibát, ha elkerültünk volna, kicsit szorosabb lett volna, de fizikailag felőröltek a végére minket az amerikaiak. Jól kezdtünk… Extrém kapusteljesítmény kellett volna, több blokk és zártabb védekezés. Oroszország ellen nem szeretném, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból, holnapután meg fogjuk tudni szerezni a bronzérmet.

Keszthelyi Rita: Azt gondolom, a védekezés katasztrofális volt, ezt ki fogjuk elemezni, a bronzmeccset meg akarjuk nyerni, nem akarok semmi nélkül hazamenni, és nem is fogok. Az oroszok elleni bronzmérkőzéssel akarok foglalkozni már, ezt most el akarom felejteni. A bronzérmet nem fogják könnyen adni, de ez a csapat összefogva 10 gólt képes lőni az amerikaiaknak.

Bujka Barbara: Lehetett volna szorosabb a mérkőzés, csak kihasználták a hibáinkat, amiből túl sok volt. Az amerikaiak nem verhetetlenek, fizikálisan erősebbek. A bírókkal nem akarok foglalkozni, tévednek ide is, oda is. Az oroszok ellen ezerrel készülünk, nagyon jó csapat Oroszország. Számolni kell velük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »