Nincs demokrácia a következő James Bond kiválasztásának ügyében

“Ez nem az X-faktor, nem az uniós referendum és nem népszavazás” – mondta Sam Mendes, a Skyfall és a Spectre – A Fantom visszatér rendezője.

 
“Hiába találgatja a média, hogy ki lesz a következő Bond, a színész kiválasztása nem a demokrácia szabályai szerint történik” – mondta el Sam Mendes a hétvégén a walesi Hay Fesztiválon.
 
A két legutóbbi, nagy sikerű Bond-filmet, a Skyfall és a Spectre – A Fantom visszatér című 007-es epizódot rendező Mendes az évente megtartott walesi irodalmi fesztivál nyitó hétvégéjén szólalt fel.
 


 
A rendező a BBC News beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy a Bondot eddig négyszer alakító Daniel Craig utódját latolgató médiaspekulációk ellenére tudni kell, hogy a végső szót a 007-es ügynököt játszó színész kérdésében a film producere mondja ki.
 
“Az az igazság, hogy ez nem demokrácia. Ez nem az X-faktor, nem az uniós referendum és nem népszavazás. Barbara Broccoli választja ki, hogy ki lesz a következő Bond, és itt a vége” – jelentette ki Mendes.
 
A rendező korábban már közölte, hogy nem folytatja a filmsorozatot rendezőként a Spectre után. Craig pedig egyes jelentések szerint olyan más szerepeket vállalt már el, amelyek kizárják, hogy visszatérjen a MI6 kötelékébe, mások szerint viszont egy ötödik alkalommal még eljátssza a hőst.
 
“Hihetetlen kaland volt, minden percét élveztem. De úgy vélem, ideje, hogy valaki más jöjjön” – mondta Mendes, és hozzáfűzte: reméli, hogy az új rendező valamilyen “váratlan irányból” érkezik, mint annak idején ő. Mendes Oscar-díjat kapott az Amerikai szépség rendezőjeként, és hosszú ideig színházigazgató is volt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »