Nikolicsnak nem tetszik a mellőzés

Nikolics Nemanja, a szerb származású válogatott támadónk a Magyar Szónak adott hosszabb interjút, melyben elmondta, hogy a tavalyi klubteljesítménye után minden ajánlatot fontolóra vesz. A nyári szünetét szülővárosában, Zentán töltő csatár a jövőben nagyobb szerepet akar a válogatottban.

Nikolics lengyel gólkirályként zárta a 2015/2016-os idényt, a Legia Warszawa csapatával pedig a bajnoki címet is begyűjtötte. Az átlagon felüli szezon után azonban csak csereként számított rá Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon, igaz, amikor lehetőséget kapott, akkor élt a bizalommal.

Az Izland elleni találkozón például a második félidőben állt be, és a hajrában szerzett egyenlítő gólban elévülhetetlen érdemei voltak, hiszen az ő beadásából talált be Saevarsson a saját kapujába.

A Zentán családjával és barátaival pihenő támadó a Magyar Szónak szinte elérzékenyülve beszélt erről a jelenetről: „A gólt megelőző helyzetet bármikor fel tudom idézni: Nagy Ádám észrevette az üres területet, hozzám passzolt, s mivel láttam, hogy Böde és Szalai is a kapuhoz közel van, Gera pedig érkezik a második hullámból, választhattam, hogy mit csinálok. Úgy döntöttem, a kapus és a védők közé lövöm a labdát, s az érkező Böde pedig majd belövi. Végül nem ő rúgta be, hanem a védő lőtt öngólt.”

Nikolics azt is elmondta, hogy hajlandó lenne Kínába, vagy akár az Arab Emírségekbe is eligazolni, ha megfelelő ajánlatot kapna: „Természetesen folynak a találgatások, ki hová igazol, egy ilyen eredményes szezon után ez alól én sem vagyok kivétel. Mindenki szeretne jól járni. Volt egy jó hangulatú beszélgetésem a vezetőséggel, és megegyeztünk, akkor távozok Varsóból, ha egy olyan ajánlat érkezik, ami nekik és nekem is megfelel. Nincs kizárva sem Kína, sem az Egyesült Arab Emírségek, minden ajánlatot át fogok gondolni.”

Dárdai Pált természetesen Nikolics sem győzte eleget dicsérni, szerinte is a Hertha BSC edzője indította el a helyes úton a magyar válogatottat, és szerinte Bernd Storck módszerei nagyban hasonlítanak magyar elődjéhez. A kevés játéklehetőségnek azonban továbbra sem örül Nikolics, és igencsak végletesen beszélt a témáról.

„Nem viseltem könnyen a dolgot, s az Eb-re utazás előtt kértem (Bernd Storcktól – a szerk.), üljünk le négyszemközt és beszélgessünk. Én nem az a labdarúgó vagyok, aki a 19. vagy a 20. játékos szeretne lenni egy csapatban, hogy aztán évtizedekkel később azt mesélje az ismerőseinek, hogy csapattag volt az Eb-n. Elmondtam Storcknak, nekem ez a helyzet nem tetszik, s ha ez a jövőben is így lesz, akkor döntenem kell, mert sokat vagyok a családomtól távol, keményen dolgozom, és ha nem kerülök be a csapatba, az senkinek sem jó.”

„Nem kérek többet, csak annyit, hogy a szemembe mondják, a válogatottnak szüksége van-e rám vagy nincs. Ha az utóbbi a válasz, azzal sincs semmi probléma, utána is a magyar együttesnek szurkolok majd, mert sok barátom játszik a csapatban. A szövetségi kapitány megkeresésére mindig örömmel mondok igent, de csak akkor, ha a pályán is számítanak rám, a kispadon nem szeretnék ülni.” – mondta Nikolics, de azért reménykedik benne, hogy szerepe a válogatottban innentől csak nagyobb lesz.

„Én bizakodó vagyok, hiszen a tornán mindig megpróbáltam a legjobbat nyújtani, amikor nem léptem pályára, akkor is igyekeztem a csapatot segíteni.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »