Nikolics korábbi mestere lett a Videoton új edzője

Nikolics korábbi mestere lett a Videoton új edzője

Május 2-án bocsátotta el Horváth Ferencet a székesfehérvári klub, és már meg is találta az utódját a norvég Henning Berg személyében.

A norvég vezetőedző május végén kezdi el a közös munkát a játékosokkal, azonban már az első edzésig hátralévő időszakban is együtt dolgozik sportigazgatóval a következő szezon előkészítésén.

„Játékosként és a Legia edzőjeként is bajnoki címekért és kupákért küzdöttem, ezen Magyarországon sem tervezek változtatni. A Videoton FC az ország egyik vezető klubja, bár most még a Ferencvárosnak van egy kis előnye, de biztos vagyok benne, hogy felvesszük velük a versenyt, és harcban leszünk az aranyérmekért. Edzőként vonzó feladat egy olyan klubnál dolgozni, amely címekért küzdhet, nem mellesleg pedig indulhat nemzetközi kupában is. Tudom, hogy a szezon vége nagyon jól sikerült a csapatnak, bízom benne, hogy az ezüstérem miatt minden játékos feldobva kezdte meg a szabadságot, és szeretném, ha ugyanilyen hangulatban folytatnák majd a felkészülés megkezdésétől is. Sokat beszélgettem Kovács Zoltánnal, tudom, hogy a klubnál mindenki azért dolgozik, hogy címeket nyerjünk és jól szerepeljünk majd Európában, tetszik, hogy ilyen ambiciózus csapatnál dolgozhatok a jövőben“– nyilatkozta Henning Berg a vidi.hu-nak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen kaliberű vezetőedzővel tudunk nekivágni a következő szezonnak. Henning Berg komoly játékosmúlttal rendelkezik, és már vezetőedzőként is bizonyította képességeit, ugyanakkor még mindig fiatal és rendkívül motivált. Magasak az elvárásaink vele szemben, és hiszek benne, hogy jövőre együtt ünnepelhetünk bajnoki címet, a mostani nyáron pedig minél messzebb jutunk vele az Európa Ligában. Biztos vagyok abban, hogy olyan edzőt sikerült most megnyerni, aki szemléletében, mentalitásában nagyon sokat adhat a klubnak, a játékosoknak és az egész magyar futballnak” – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »