Nikábban pózol egy politikusnő a boszniai választási plakátokon – fáj neki, hogy a bíróságokon nem dolgozhatnak boszorkányruhában

Nikábban pózol egy politikusnő a boszniai választási plakátokon – fáj neki, hogy a bíróságokon nem dolgozhatnak boszorkányruhában

Egy 37 éves, kétgyerekes boszniai nő az első, aki elfátyolozott arccal szerepel a választási plakátokon. A gonosz, csúnya előítéletek leküzdése a célja. Amelyek nagyon is megalapozottak.

Indira Sinanovic az első nő Boszniában, aki elfátyolozott arccal, nikábban kampányol. A Szarajevótól száz kilométerre északra fekvő Zavidoviciben indul az önkormányzati választásokon, amelyeket vasárnap tartanak – számolt be az orosz Rt.com.

A célja, hogy segítsen a szegényeken és a hátrányos sorsúakon, és leküzdje a fátyolt viselő muszlim nőkkel szembeni előítéleteket. Talán elsősorban a muszlim férfiak nőkkel szembeni előítéleteit kellene legyőzni, azt nehezebb, mint az agymosott európaiakét.

Boszniában, ahol jelentős számú muszlim él, nem tiltja törvény a nikáb vagy a burka viselését, a bírósági alkalmazottak azonban nem viselhetnek fátylat, ami aggasztja Sinanovicot, akárcsak az, hogy Európában egyre több helyen tiltják be ezt a hagyományos muszlim viseletet.

Bulgáriában pénteken fogadott el erről törvényt a parlament, pár nappal korábban pedig Svájcban fogadtak el egy hasonló törvényjavaslatot.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »