Nigériaiak szervezték a kokain hazánkba csempészését

Ismerősét bízta meg egy magyar nő azzal, hogy a gyomrában kokaint csempésszen Magyarországra. Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

A nő a vádirat szerint 2012 szeptemberétől kereskedett kokainnal Budapesten, amiben segítségére volt két nigériai ismerőse is.

Közös ismerősüknek, egy magyar férfinak pénzszerzési lehetőségként ajánlották fel, hogy a testébe rejtett kapszulákba csomagolva kábítószert hozzon be nekik Magyarországra. Miután a férfi elfogadta az ajánlatot, be is gyakoroltatták vele a kapszulák lenyelését, majd egy próbautat is szerveztek neki.

A sikeres próbaút után a nő 2013 augusztusában azzal bízta meg a férfit, hogy Madridból a gyomrába rejtve 40 kapszulában kokaint csempésszen Magyarországra, és ezért mintegy 500 eurót ígért neki.

A magyar férfi kiutazását, spanyolországi tartózkodását, a kokainnal töltött kapszulák átvételét és a hazautazását a két nigériai férfi szervezte.

A kapott instrukcióknak megfelelően a magyar férfi Madridba utazott, ott a kapszulákat átvette, lenyelte, és ily módon a testében légi úton Magyarországra szállította, majd – miután azok kiürültek a szervezetéből – átadta a megbízóinak.

A nő 2013 novemberében ismét megbízta a férfit. Annak a korábbihoz hasonlóan ismét Madridba kellett utaznia, ahol 38 kapszulában összesen csaknem 400 gramm kokaint nyelt le. Repülővel érkezett Budapestre, ahol azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékesei ellenőrizték, és megtalálták a kapszulákat.

A nő tettéért öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel fizethet.

A két nigériai és a kábítószert szállító magyar férfi ellen már korábban vádat emeltek, a bírósági eljárás folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »