Nézzen égből potyogó Hummereket – videó

Nézzen égből potyogó Hummereket – videó

Nem nyílt ki három HMMWV terepjáró ejtőernyője az amerikai hadsereg németországi gyakorlatán.

Érezhető kárörömmel számol be a Russia Today internetes oldal az amerikai hadsereg bénázásáról, „Felhős, némi hummerzásra is van esély: katonai járművek zuhognak az égből egy elfuserált gyakorlaton” című anyagában. És valóban, ahogy a cím sem rejti véka alá, páncélozott terepjárók csapódnak a földbe a hohenfelsi gyakorlótéren. Az írás idézi a US Army WTF Moments cím honlapot, mely leírja, hogyan kellett volna kidobni a járműveket a C–130 Herculesekből.

Tehát mielőtt kitoljuk a páncélozott terepjárókat a repülőnkből, jól tesszük, ha fém raklapokra tesszük, de ne felejtsük kitámasztgatni valami anyaggal, például puhább fával, ami felfogja az esést. Ha a Herkulesünk a megfelelő sebességre lassult – kb: 257 km/h – tolhatjuk is a járművet, amire három G-11B nevű ejtőernyőt szereltünk, majd figyeljük, ahogyan „kényelmesen földet ér”.

Gyors terepjárólecke: a HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), ami magyarul annyit tesz, hogy gyors mozgású többfunkciós kerekes jármű, az iraki háborúból is jól ismert páncélozott terepjáró. A katonák ezt a mozaikszót kezdték el kiejtése után Humvee-nek nevezni, ami mára bejegyzett márkanév lett. Ebből alakult ki a polgári használatra is alkalmas Hummer. (Wikipedia)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »