Nézőpont: toronymagasan a Fidesz vezet, jön fel a baloldal

Továbbra is jelentős fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP a pártok versenyében legfőbb riválisaival szemben – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből. A kutatás szerint a teljes népesség körében a baloldali pártok együttesen népszerűbbek, mint a Jobbik – írja az Origo.

A teljes felnőtt népességen belül még mindig nagyobb a baloldali pártok tábora, mint a Jobbiké – derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából.A pártok támogatottságát nézve a teljes felnőtt népességen belül nincsenek az előző hónaphoz képest érdemi, hibahatáron túli változások. A Jobbik és az MSZP tisztújítása után a Fidesz-KDNP 28, a Jobbik 13, az MSZP 8, a DK 7, az LMP 4, az Együtt és a PM pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bír.

Ez azt jelenti, hogy az egykori baloldali összefogásban részt vevő pártok (MSZP, DK, Együtt, PM) támogatottsága együttesen még mindig nagyobb (17 százalék), mint a Jobbik-tábor. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik 24, az MSZP 11, a DK 10, az LMP 7, az Együtt 2, míg a PM tábora 1 százalékos. Ezen a bázison a Jobbik-baloldal párharc kiegyenlített, de elsősorban a baloldali szimpatizánsok rendkívüli passzivitása miatt – olvasható az Origón.

Szerző: Origo


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »