Nézőpont: Orbán sokkal népszerűbb, mint bármely más kormányfőjelölt

Nézőpont: Orbán sokkal népszerűbb, mint bármely más kormányfőjelölt

A teljes felnőtt népesség 44 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, ha közvetlen lenne a választás – derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából. E szerint a kormányfő újraválasztását többen támogatják, mint a többi, szóba jöhető jelöltet együttesen. A miniszterelnök-jelölti versenyben Vona Gábor 11, Szél Bernadett 8, Gyurcsány Ferenc 6, Botka László 5, Fodor Gábor pedig 2 százalékon áll a teljes felnőtt népességet nézve.

http://mno.hu/

A Nézőpont Intézet két éve, 2015 májusa óta végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfő-jelöltek közvetlen támogatottságáról. Akkor Orbán Viktort a magyarok 32 százaléka támogatta, míg Vona Gábort az elmúlt két év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (ezt az eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke).

A kutatás szerint a Fidesz-KDNP szimpatizánsok 95 százaléka szavazna saját pártelnökére egy esetleges közvetlen miniszterelnök-választás esetén, ugyanez az arány a Jobbik szimpatizánsainak körében csak 66 százalék, a Demokratikus Koalíció táborán belül pedig 74 százalék. Ebben a kérdésben leginkább az MSZP-támogatók megosztottak: 33 százalékuk Gyurcsány Ferencet, míg 44 százalékuk Botka Lászlót látná szívesen miniszterelnökként.

hirdetés hirdetés hirdetés

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »