Nézőpont: 77% elutasítja a kényszerbetelepítést

A Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából az is kiderül, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest.

Az MTI-nek szerdán elküldött összefoglalóban a Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótareferendum időpontja még nem ismert, így a népszavazási hajlandóságot sem lehet pontosan megbecsülni, ezért jelenleg csak annyi mérhető, hogy akár a megkérdezettek 62 százaléka is voksolhat.

Az ezer ember megkérdezésével, májusban készült telefonos közvélemény-kutatás szerint a kényszerbetelepítést a magyarok 77 százaléka már most elutasítja. A kutatás összehasonlításként közli a 2008-as szociális népszavazás eredményét, akkor a résztvevők mindhárom kérdést ehhez hasonló arányban, a vizitdíjat és a tandíjat 82, a kórházi napidíjat 84 százalékban utasították el.

Nem változott a pártpreferencia

A felmérés arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest: a teljes felnőtt népességen belül a Fidesz-KDNP-nek 30, a Jobbiknak 12, az MSZP-nek 9, a DK-nak 5, az LMP-nek 3, az Együttnek 2, a PM-nek pedig 1 százalékos a támogatottsága. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 41, a Jobbik 27, az MSZP 11, a DK 7, az LMP 6, az Együtt 3, míg a PM és a Liberálisok tábora egyaránt 1-1 százalékon áll – derül ki a kutatásból.

A Nézőpont Intézet közlése szerint a felméréshez használt minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »