New York-i plakátok Temesváron

New York-i plakátok Temesváron

Tíz romániai városban rendezték meg a hétvégén a Galériák Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozatot, amely a kortárs művészetekre szeretné ráirányítani a figyelmet. 

galeriak feher ejszaka temesvar_bi-1543_b

A galériákban, alernatív kiállítóterekben és kulturális intézményekben többek közt Kolozsváron, Temesváron, Marosvásárhelyen, Brassóban, Nagyszebenben és Nagybányán is tárlatokat tekinthetett meg a közönség. Temesváron több kiállítótérben is különleges rendezvények várták a közönséget: a D’Arc Café elnevezésű klubban az 1947-ben alapított New York-i Vizuális Művészetek Egyetemének (School of Visual Arts) plakátjaiból nyílt kiállítás. A több mint 50 kiállított poszter az amerikai felsőoktatási intézmény gyűjteményéből érkezett, a tárlat pedig egy képzeletbeli New York-i metróállomást idézett meg.

galeriak feher ejszaka temesvar_bi-1539_b

A temesvári klub lejáróját kitapézták a plakátokkal, amelyeket 1947 óta napjainkig alkottak a New York-i művészek. A Bega-parti városban egyébként 17 kiállítótérben szervezték meg a Galériák Éjszakáját. Az időszakos kortárs művészeti múzeumban a 2011-ben elhunyt németországi fotóművész, Arno Fischer munkáit láthatta a közönség.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »