Nevetséges CSU-ultimátum: évente "csak" 200 ezer muszlim megszállót akarnak, mintha az kevés lenne

Nevetséges CSU-ultimátum: évente "csak" 200 ezer muszlim megszállót akarnak, mintha az kevés lenne

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) csak akkor vesz részt a német szövetségi kormány munkájában a 2017-es parlamenti (Bundestag-) választás után, ha bevezetik a "menekültek" befogadásának évi 200 ezer fős felső határát – jelentette be a párt elnöke, Horst Seehofer bajor kormányfő egy csütörtöki interjúban.

A pártelnök-miniszterelnök az Augsburger Allgemeine című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy a 2015. szeptemberi “határnyitás” megváltoztatta a “politikai koordinátákat”, és a migrációs nyomás a következő években tovább erősödik majd. Ezért szükség van egy szabályrendszerre, amely biztosítja, hogy nem ismétlődik meg mindaz, ami 2015. szeptember 5. után – a budapesti Keleti pályaudvartól gyalog elindult menedékkérők befogadásáról hozott döntés után – történt.

A CSU ragaszkodik az évi 200 ezer fős menekültbefogadási plafon bevezetéséhez, mert "csak a korlátozással lehet sikerre vinni az integrációt" (sehogy sem lehet – a szerk.) és leküzdeni a társadalom megosztottságát – mondta Horst Seehofer. Mint mondta, garantálja a választóknak, hogy a CSU csak akkor vállal ismét kormányzati szerepet Berlinben, ha bevezetik a 200 ezres felső határt.

Kiemelte, hogy a Bundestag-választásig hátralévő tíz hónap évtizedek óta a legnehezebb időszak lesz a CSU és a felső határ bevezetését elutasító kancellár, Angela Merkel vezette testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) történetében. A pártszövetségre jobboldalról és baloldalról is nyomás nehezedik, és egy sor tartalmi kérdést tisztázni kell még egymás között.

A menekültbefogadási plafon a legnehezebb kérdés, de a CDU sokat változott, politikusai már korlátozásról, irányításról és a német vezető kultúra (Leitkultur) fontosságáról beszélnek. Ezek a fogalmak jelzik, hogy közelednek az álláspontok – fejtette ki Horst Seehofer az Augsburger Allgemeine hírportálján ismertetett interjúban.

A CDU azért közeledik a CSU-hoz, mert szembesülnie kellett azzal, hogy a pártszövetség választói támogatottsága 6-10 százalékpont közötti mértékben csökkent a legutóbbi, 2013-ban tartott Bundestag-választáson elért 41,5 százalékhoz képest, és “ennek legfőbb oka a bevándorlás” – húzta alá a CSU elnöke, kiemelve, hogy pártja nélkül nem folytatnának ellenőrzést a határon, és nem szigorítottak volna a menekültügyi szabályokon.

A CDU/CSU-nak ismét meg kell közelítenie a 40 százalékos szintet, így érheti el, hogy ne alakulhasson nélküle szövetségi kormány – tette hozzá Horst Seehofer. Jelezte, hogy pártja egy sor további kérdésben is meg akarja győzni a CDU-t, a többi között a nyugdíjrendszer átszervezése, az adócsökkentés és a családtámogatások bővítése ügyében is érvényesíteni kívánja álláspontját a testvérpárttal folytatott egyeztetéseken.

A korábban ismertetett menetrend szerint a pártszövetség tagjai 2017 elejére dolgoznak ki közös programot.

A CSU egyik tekintélyes vezetője, Hans-Peter Friedrich, a testvérpártok közös Bundestag-frakciójának helyettes vezetője a napokban egy interjúban elmondta, hogy Angela Merkel “egyelőre a CDU jelöltje” a kancellári pozícióra, és CSU továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a pártszövetségben a személyi kérdések előtt a tartalmi ügyeket tisztázzák.

Angela Merkel vasárnap jelentette be, hogy a CDU december 6-án kezdődő tisztújító kongresszusán ismét elindul az elnöki tisztségért, és pártja kancellárjelöltjeként kíván indulni a jövő őszi választáson.

(MTI nyomán)

A seehoferi hazugságokhoz kapcsolódó: Migrációkutató szakember: bevándorlónak lenni megélhetési forrás, integrálni viszont nem lehet őket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »