Neves cégek vonják vissza Youtube hirdetéseiket a gyermekbántalmazás miatt

Neves cégek vonják vissza Youtube hirdetéseiket a gyermekbántalmazás miatt

A Youtube-on az elmúlt években egyre több felhasználói fiók érintett olyan videók közzétételében, ahol gyerekeket kényszerítenek őket megfélemlítő vagy akár ártalmatlannak tűnő szituációkra, amik alatt aztán pedofil színezetű kommentek jelennek meg.

A fenti cégek képviselői sokkolónak, elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezték a jelenséget és úgy döntöttek, addig nem hirdetnek az oldalon, míg a Youtube, illetve anyacége, a Google nem kezelik határozottabban ezt a problémát.

Hírdetés

A Youtube egyébként próbálkozott már a korlátozással. A BuzzFeed Newsnak elküldött közleményükben jelezték, hogy az elmúlt héten 50 csatornát töröltek és videók ezreit távolították el, a pedofil kommentek ellen pedig a hozzászólási lehetőségek letiltásával küzdenek az érintett tartalmaknál.

A videómegosztón az a probléma is felmerült, hogy a gyermektartalmak között sokszor jelennek meg kifejezetten felkavaró és félelmetes tartalmak.

Erre úgy reagált a Youtube, hogy szigorúbban szűrik a problémás tartalmakat, nem lehet majd hirdetési bevételhez jutni ilyesmivel, valamint a cég növeli azon szakértőik számát, akik azzal foglalkoznak, hogy jobban figyeljék a videók kontextusát, például csak azért mert valami rajzfilmként szerepel, ne kerülhessen a gyerekek elé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »