Népszavazás után: Vajon kiben és miben bíztak az ellenszurkolók?

Lehet többféleképpen is értelmezni a népszavazás eredményét, azonban úgy biztos nem, hogy négymillió állampolgár utasította el a kormány politikáját, és csak hárommillió tudott azonosulni vele. A helyzet az, hogy csak kb. 100 000 szavazó utasította el az „igen”válaszokkal, és hárommillió egyetértett vele!

 

Több mint négymillió ember pedig úgy döntött, hogy nem nyilvánít az ügyben véleményt, a döntést azokra bízza, akik elmennek szavazni. A négymillióból három semmilyen népszavazáson sem vett volna részt, mert kiábrándulttá, közömbössé tette őt elsősorban az életkörülménye, másodsorban a csalódottsága a mindenkori politikai hatalmakban.

 

Amíg nem tapasztalja saját bőrén az események alakulásának közvetlen veszélyét, nem fog véleményt nyilvánítani, illetve úgy véli, nem képes szavazatával befolyásolni a történéseket. A referendumban feltett kérdésre adott „nemek” elsöprő száma nem csak a Magyarországon élők sorsát befolyásolja, hanem a szomszéd országokban élőkét is, sőt hatást gyakorolhat egész Európára. A kérdés tehát csak közvetett módon irányult a magyar kormány politikájának igazolására.

 

Csáky is Brüsszelből nézett Budapestre

 

Szomorú, hogy még egy közismert, sokat tapasztalt felvidéki magyar politikus, Európa Parlamenti képviselő is olyan véleményének adott hangot, hogy

 

„a referendum Orbán Viktor kormányának egójáról szól, hogy növelje a súlyát az Unióval való tárgyalásokon”

 

Egymillió embert pedig megvezetett a balliberális pártpolitika

 

Észre kellett volna venni, hogy ez a népszavazás nem Orbán Viktorról és a politikájáról, nem a baloldalról, nem a jobboldalról, nem 15 milliárd forintról szólt, hanem az Európát majdan lángba borító népvándorlás lehetséges megállításáról. Pedig adott volt a lehetőség, hogy a referendummal a nemzetvédelmi szempontok pártszempontok fölé helyeződjenek, és összefogjanak a magyarországi politikai pártok egyrészt az ország szuverenitását veszélyeztető uniós eljárás, másrészt a nemzetbiztonságot és a közbiztonságot veszélyeztető bevándorlás ellen.

 

Ez nem így történt! A népszavazás eredményességének meghiúsításában a balliberális oldalon meglátták az esélyt Orbán kormányának meggyengítésére. És a cél most sem mentesítette az eszközt! A hatalom mindenekelőtt, a haza előtt is akár!

 

A baloldali ellenzék már csak külső segítségben bízhat

 

Egy demokráciában csak azok játszanak egy népszavazás érvénytelenségére, akik tudják, hogy egyébként alulmaradnának, mert gyengék, esendők és elvesztették hitelüket a választók előtt, ezért nem volt más lehetőségük. Magukban már nem bízhatnak, csak külső segítségben. Ahogy egykoron Moszkvában, ma Brüsszelben! Nincs más fegyverük, csak a destrukció és konspiráció, szolgalelkűen kiszolgálták az Európai Unió vezetőinek elképzeléseit, igényeit! Viszonzásként pedig elvárják, hogy az EU próbálja meg gazdaságilag és hátrányos elvárási mérce alkalmazásával ellehetetleníteni a Fidesz-KDNP kormányt, ezzel pedig lejárassa a magyar választók előtt.

 

Hazai ellenszurkolók hiúsították meg a magyarországi népszavazás érvényességét, akiknek semmi se drága, az öngólnak is örülnek! Lelkük rajta!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: MTI (A Jobbik sajtótájékoztatója)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »