Népszavazás: Lázár elégedetlen az eredménnyel

A 3,2 millió nem szavazat a kormány számára megfelelő politikai felhatalmazás, hogy meg tudja védeni az országot a bevándorlástól és a betelepítéstől, és meg tudja őrizni a függetlenségét – nyilatkozta Lázár János a makohirado.hu-nak.

A Miniszterelnökséget vezető politikus a portálon hétfőn megjelent interjúban úgy fogalmazott, komoly politikai erőt ad a kormány kezébe a rengeteg nem szavazat, ez nagyon erős felhatalmazás arra, hogy képes legyen folytatni a Brüsszellel szembeni, függetlenségi politikáját és a betelepítés megállítását.

Lázár János – a térség országgyűlési képviselője – közölte ugyanakkor, hogy nem elégedett, külön végig kell gondolni, miért maradtak távol nem kevesen.

Kifejtette azt is, Hódmezővásárhely és Makó térségében az ország 106 választókerülete közül a harmadik legmagasabb volt a részvétel.

„Ez nyilván azért történt, mert itt a polgárok fontosnak tartják, hogy felelősséget vállaljanak a saját ügyeikben, döntsenek sorsukról, és képesek, készek a véleményük elmondására is” – hangsúlyozta. Lázár János szerint azokban a választókerületekben mentek el sokan szavazni, ahol az emberek beszélnek egymással, és a helyi kormányzati erők és politikusok megszólították a választópolgárokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »