Nemzetközi terroristavadászat folyik budapesten

A brüsszeli és párizsi merénylet elkövetőinek segítőit keresik.

A belga és a francia terrorelhárítás, rendőrség és az ügyészség több tagja is Budapesten dolgozik a magyar hatóságokkal a napokban – írja a Népszabadság. Az akció célja azoknak a felkutatása, akik 2015-ben segítettek legalább tíz, többségükben az Iszlám Állam által kiképzett terrorista beutaztatásában, budapesti rejtegetésében, végül Brüsszelbe szállításában.

Szupertitkos akció

A lapot nem tájékoztatták a nyomozás részleteiről, így azt sem tudni, hogy fogtak-e valakit. Az akció komolyságát jelzi, hogy még a parlament két illetékes szakbizottsága, a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti sem kapott tájékoztatást az országban hetek óta zajló titkos műveletekről. Csütörtökre hívták össze a két testület együttes ülését – írják.

Az Iszlám Állam emberei voltak

Az Iszlám Állam irányította a Magyarországon átutazó terroristákat, akik Párizsban több mint száz embert megöltek – írta szerdai számában a Magyar Idők rendvédelmi forrásokra hivatkozva. A kormányközeli lap szellőztette meg még kedden azt is, hogy a 2015. november 13-i párizsi és a 2016. március 22-i brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »