Nemzetközi szakértők is elismerik a magyar gazdaság teljesítményét

A nemzetközi szakértők is elismerik Magyarország teljesítményét, az IMF, a Fitch Ratings, az EBRD és a Európai Bizottság is igen pozitívan értékeli az ország múlt évi gazdasági tevékenységét és jövőbeni kilátásait – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

Hornung Ágnes megállapította, valamennyi értékelés megerősíti, hogy stabil és a következő években gyorsuló ütemű lesz a gazdasági növekedés Magyarországon.

Az elemzők 3,6 és 4,2 százalékos GDP növekedéssel számolnak 2017-re és 2018-ra is. Az NGM előrejelzése a felső régióba esik – mondta, a minisztérium derűlátóbb a jövőt illetően, mert belülről látja a gazdasági folyamatokat és kevesebb kockázatot lát.

Hozzátette, azáltal, hogy a hat éves bérmegállapodás megszületett és a családi otthonteremtési kedvezmény 2017-re, 2018-ra elkezdi tényleges felfutását, valamint az EU-s források is ebben a két évben fognak bekerülni a gazdaság körforgásába, ezek alapján jóval nagyobb gyorsulásra lehet számítani a gazdaságban az elkövetkezendő két évben.

MTI

The post Nemzetközi szakértők is elismerik a magyar gazdaság teljesítményét appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »