Nemzetközi jászolkiállítás nyílt Rómában

Nemzetközi jászolkiállítás nyílt Rómában

Az alkotások tizenhárom olasz tartományból és negyven országból érkeztek a római Santa Maria del Popolo-bazilika mellett található Bramante-teremben megrendezett kiállításra, amely november 24-én nyílt meg, és január 4-ig várja a látogatókat.

Olaszországban régi hagyománya van a jászolállításnak és az élő betlehem szokásának. Idén 41. alkalommal rendezték meg a kiállítást az olasz fővárosban. Ebben az évben Amatricének és a földrengés minden áldozatának emlékére ajánlották a rendezvényt.

A 100 betlehemi jászol elnevezésű kiállítás alkotásai sokféle anyagból készültek. A készítésüknél felhasználtak kerámiát, üveget, fémet, selymet, gyöngyöt, de tésztát, fonalgombolyagot, műanyag poharat, kagylót is, sőt, az egyik jászlat egy repülőgép-pilóta védősisakjában rendezték be.

Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke a kiállítást megnyitó beszédében kiemelte, hogy a földrengés sújtotta Amatrice városa nagyon közel van ahhoz a helyhez, Greccióhoz, ahol Assisi Szent Ferenc több mint 800 évvel ezelőtt az első élő betlehemet állította, mert azt szerette volna, hogy az emberek a saját szemükkel lássák Jézus születésének csodáját. 

Hozzátette, hogy a kiállítás a világ minden tájáról érkező betlehemi jászlakkal, a változatos színekkel, formákkal jól érzékelteti, mennyire egyetemes, minden emberhez szóló ünnep a karácsony. A karácsony azt jelenti, hogy elhatározzuk, igyekszünk több melegséget, szeretet adni a kicsinyeknek – szólt végül a megnyitóra összegyűlt sok gyermekhez és felnőtthöz.

Forrás és videó: Avvenire.it

Fotó: Romatoday.it

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »