Nemzeti otthonteremtési közösségek jöhetnek létre

„Az Országgyűlés lehetővé tette nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozását, amely a kormány otthonteremtési programjának új, sorsolásos, illetve licit alapon működő eleme.

A képviselők 113 kormánypárti igen szavazattal, 46 ellenzéki nem vokssal, kivételes eljárásban fogadták el a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal erről szóló, szerdán beterjesztett javaslatát.

A parlament döntése szerint a nok-hoz csatlakozó tagok kötelezettséget vállalnak egy meghatározott összeg befizetésére, előre meghatározott ütemben. Az új lakás vásárlásához a megtakarításon felül még hiányzó összeget a közösség kamatmentesen megelőlegezi azoknak a tagoknak, akiket sorsolással választanak ki a több mint 10 éves futamidő alatt.A konstrukcióhoz állami támogatás is jár, amelynek mértéke a befizetési kötelezettség 30 százaléka, de legfeljebb havi 25 ezer forint. A megtakarításokat csak új ingatlan vásárlására lehet fordítani.” (Részlet a Magyar Hírlapban megjelent cikkből)

Tavaly betiltotta, idén TÖRVÉNYESEN saját pilótajátékot indít a kormány. A törvénygyár megszavazta, mert mint tudjuk, Korrupt államban sok törvényt alkotnak! (Tacitus).Leghíresebb pilótajáték a Baumagos játék volt, amelyet a volt külügyminiszter testvére működtetett (B. L.). Tribuszerné is híres piramisjátékos volt.Ki emlékszik már a Globex Holdingra?

Hány milliárd forintja is veszett oda eddig a rászedett befektetőknek?Most a Rogán Antal Baráti Kör indít egy államilag jóváhagyott, de az Országos Betétbiztosítási Alaphoz nem bekapcsolt gyűjtést lakásvásárlásra.A szándék lehet, hogy nemes, de nagyon félő, hogy a magán-nyugdíjpénztári pénzek (3000 milliárd forint) sorsára jut a pénz. Szerencsére nem kötelező belelépni!

Békéscsaba, 2016. március 18.

Anton

Emlékeztető: „Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.” (Lánczi András filozófus, a Századvég munkatársa, egyetemi tanár)

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »