Nemzeti konzultáció: Szigetvári kikéri az adatokat

Közérdekűadat-igényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, a Magyar Postához és a Belügyminisztériumhoz Szigetvári Viktor a napokban felmerülő gyanú alapján. Az Együtt választmányának elnöke azt szeretné megtudni, hány nemzeti konzultációs válaszborítékot adtak postára a magyar állampolgárok a most folyó nemzeti konzultáció során. Szigetvári azzal érvel, hogy a bérmentesített válaszküldemények postázása közpénzt érint, így az erről szóló számla közérdekből nyilvános adatnak számít, és a nyilvánosságra tartozik.

Nemcsak a sajtó és az ellenzék szorul a kormány bejelentéseire a nemzeti konzultációban résztvevők számáról, az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára is csak így jut információhoz. Rétvári Bence ugyanakkor az elől a kérdés elől kitért, hogy elhiszi-e a propagandatárca bejelentését az 1,7 milliónyi visszaküldött konzultációs ívről.

– Dömötör Csaba mondott egy számot, aztán kiderült, hogy az a szám nem biztos, hogy stimmel egy hangfelvétel alapján ki tud igazodni a számok között?
– Nyilván az ellenzék megpróbálja kétségbe vonni ezt, de jól látható, hogy az embereket ez a téma nagyon foglalkoztatja, és nagy veszélyt látnak ebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »