Nemzeti kereskedőház nyílik Szatmárnémetiben

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) hetedik erdélyi képviselete nyílik meg augusztus elején Szatmárnémetiben – mondta az MTI-nek Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat ügyvezetője, aki szerdán előadást tartott a Bálványosi Szabadegyetemen.

Emlékeztetett arra, hogy a kereskedőház háromnegyed éve indította el a közép-európai hálózat kialakításra irányuló projektjét, a Kárpát-medence teljes egészét lefedik, Felvidéken hét, Erdélyben a hamarosan nyílóval együtt hét, a "Vajdaságban" és Kárpátalján kettő-kettő, Horvátországban, Szlovéniában és Lengyelországban pedig egy-egy irodát működtetnek.

Az irodák létrehozásával céljuk az egységes Kárpát-medencei gazdasági régió létrehozása, amely segíti a vállalkozások közötti együttműködést, a magyar vállalkozások exportpiacának bővítését – hangsúlyozta Skapinyecz Péter.

Az ügyvezető úgy értékelte, a kereskedőház közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózat irodái sikeresen működnek, már eddig is több export-üzletet és befektetést közvetítettek. Példaként említette, hogy az MNKH közreműködésével egy vállalkozó Nagyvárad mellől Magyarországra, Biharkeresztesre hozza a bővülő, döntő részben nyugat-európai exportra termelő bútoripari cégét, első körben 50, két éven belül 300 helyi munkavállalót foglalkoztat majd.

Skapinyecz Péter elmondta, hogy a jövőben a növekvő távol-keleti importigények kielégítésére a Kárpát-medencei gazdasági térségből egységes árualapot ajánlanak, főleg mezőgazdasági termékekből. A távol-keleti érdeklődőket jó minőségű, magas hozzáadott értéket képviselő, prémium kategóriában tartozó termékkel kívánják kiszolgálni – tette hozzá.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »