Nemzeti hősként fogadták a Bukaresti CSM BL-győztes kézilabdázóit

Nemzeti hősként fogadták a Bukaresti CSM BL-győztes kézilabdázóit

Nemzeti hősként köszöntötték hétfőn délben a román főváros Henri Coandă-repülőterén a női kézilabda-Bajnokok Ligája-trófeát Budapesten elhódító Bukaresti CSM játékosait.

1csmgy_b

A döntőben a Győri Audi ETO-t legyőző csapatot Răzvan Sava, Bukarest főpolgármestere fogadta a repülőtéren – számolt be az MTI. A klubot 2007-ben a román főváros önkormányzata hozta létre.

A vasárnap esti finálét közvetítő Digi Sport televízió értékelése szerint a Budapesten elért BL-győzelem hasonlóan nagy eredmény a román sport számára, mint a Steaua labdarúgócsapata által éppen 30 évvel ezelőtt elért Bajnokcsapatok Európa Kupája-diadal (BEK). Bogdan Vasiliu, a CSM klubelnöke reményét fejezte ki, hogy nem kell újabb 30 évet várni egy román klub hasonló sikerére.

A bukaresti sportlapok kommentárjaikban hangsúlyozzák, hogy a CSM az esélyesebbnek tartott Győrrel szemben győzött, és a bukaresti együttes egyetlen díjat sem hagyott ott Budapesten. Isabelle Gulldén, a bukarestiek svéd játékosa 108 góllal a BL gólkirálya lett, és Jelena Grubisicet, a CSM horvát kapusát választották a budapesti torna legjobb játékosának. Gulldén a ProSport portálnak elmondta, hét hónappal ezelőtt kinevették volna azt, aki BL-győzelmet jósol a bukaresti csapatnak, de az együttes a budapesti tornán elhitte, hogy nyerhet, és ez vezette el a tényleges győzelemhez.

A román klub sikerét mind Klaus Johannis államfő, mind pedig Dacian Cioloș miniszterelnök köszöntötte az egyik közösségi portálon tett bejegyzésében. A miniszterelnök a szervezettségnek és a csapatmunkának tulajdonította a győzelmet, mely értékelése szerint „lecke volt a hazafiságból”. Pontosította, hogy azért indokolt hazafiságról beszélni, mert a CSM a csapatban játszó idegenlégiósok ellenére „román projekt”.

A CSM játékosai – akik hosszabbítás után, hétméteresekkel nyerték 29-26-ra a döntőt – hétfőn délután egy ünnepi gálán mutatják be a szurkolóknak a Budapesten elnyert kupát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »