Nemrég huszonéves lányt is "korrepetált" volna: lemondott a Vígszínház főrendezői posztjáról Marton László

Nemrég huszonéves lányt is "korrepetált" volna: lemondott a Vígszínház főrendezői posztjáról Marton László

Oktatói állása után a Vígszínház főrendezői posztjáról is lemondott a szexuális zaklatással vádolt Marton László. Egy ötven év körüli asszony és egy huszonéves lány is jelentkezett, hogy Marton László, a Kádár-korszakban színházigazgatóvá tett rendező, aki egészen 2009-ig őrizte igazgatói székét a Vígszínházban, szexuálisan zaklatta őket.

Marton László a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek címzett levelét az MTI hozta nyilvánosságra:

Tisztelt Igazgató Asszony, kedves Enikő! Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését. Tisztelettel,Marton László

A Vígszínház a lemondást elfogadta.

Marton Lászlót Sárosdi Lilla színésznő vádolta meg azzal, hogy húsz évvel ezelőtt orális szexre akarta rávenni egy autóban.

Tévéműsorban jelentkezett két újabb nő, akik azt állítják, Marton László őket is zaklatta

Sárosdi Lilla volt a vendég Veiszer Alinda péntek esti műsorában a Hír TV-n. A színésznő részletesen beszélt a zaklatásról, illetve két újabb állítólagos áldozat is jelentkezett.

Hírdetés

A műsorvezető kérdésére, hogy miért most állt elő a zaklatási üggyel, Sárosd Lilla azt felelte, egy abuzált ember nem fogja felvállalni a szégyenét. Az esetről édesanyja halála miatt soha nem szerzett tudomást. Úgy vélte, nem tudott volna hova fordulni, és a szülei sem tudtak volna ebben segíteni neki. A legerősebb ilyenkor a bűntudat – vallja a színésznő.

A műsorba két, állításuk szerint szintén Marton László által zaklatott nő is betelefonált. Egyikük azt mondta, a volt színházigazgató két éve tett neki egy olyan ajánlatot, ami átlépett egy határt.

A fiatal lány nem jutott tovább a felvételin, de Marton felajánlotta neki, hogy "korrepetálja". Ez azonban nem a szakmai tudás átadásáról szólt, sokkal inkább a testi kontaktus erőltetéséről és tapogatásról.

A lány kérdőre vonta az igazgatót, aki nem tagadta, hogy ennél többet is akar fiatal partnerétől, majd mikor az könnyezni kezdett, Marton László a hölgy "sebezhetőségét kihasználva" megjegyezte: "Mennyire szép vagy, amikor sírsz" – állította a betelefonáló. Több találkozásra nem került sor.

A másik telefonáló egy idősebb nő volt, akinek elmondása szerint a nyolcvanas években volt több durva esete Martonnal. Az akkor 21 éves nő azt állította, Marton egy bemutató előadás alatt, a tömött nézőtéren erőszakkal vette rá, hogy a nemi szervét fogja.

A megalázott nő teljesen összeomlott, de volt az esetnek folytatása. Mint elmondta, végül újra szóba állt Martonnal, megint bejárt a próbákra, és egy születésnap apropóján a Gellért-hegyen ismét szexuális erőszakot követett el vele szemben a rendező: egy parkolóban leszorította a fejét, és orális szexre akarta kényszeríteni.

(MTI – Hír TV – Propeller nyomán)

Korábban írtuk: Egy kis belháború: állítólag a Vígszínház egykori igazgatója akarta orális szexre kényszeríteni Schilling Árpád feleségét


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »